A vilonya.eu oldal az alábbi böngészőkön lett tesztelve.
Firefox Internet Explorer Google ChromeOpera
Az oldal optimális felbontása 1280x1024képpont.
Az oldallal kapcsolatos észrevételeket az info@vilonya.eu címre várom.

Séd Party 2017

Vilonya Község Önkormányzata Tisztelettel meghívja önt és családját 2017. június 23-24-én tartandó Séd Party 2017 elnevezésű falunapi rendezvénysorozatára.

Séd Party 2017

Alfa fesztivál

Alfa Fesztivál” miatt sebesség- és forgalomkorlátozásokra kell számítani!

Tájékoztatjuk a 8-as számú, elsőrendű főúton közlekedő járművezetőket, hogy 2017. június 02-05. közötti időszakban sebesség- és forgalomkorlátozásokra kell számítani a Várpalota külterületén lévő Cseri parkerdőben megrendezésre kerülő „Alfa Fesztivál” miatt.

Felhívás - telefonos csalásra

Nyereményekre hivatkozva próbálják megtéveszteni a hívott félt. Kérjük, ne dőljenek be a csalóknak!

 Az elmúlt időszakban országosan előfordult a trükkös csalások újszerű elkövetési módja. Ennek lényege, hogy ismeretlen személyek többnyire számkijelzés nélkül, esetenként számkijelzéssel telefonon felhívják a sértetteket. Közlik, hogy az egyik telefontársaság, vagy gazdasági cég által meghirdetett nyereményjátékban pénzösszeget, vagy nagyértékű tárgyat nyertek. A csalásra irányuló telefonálás elkövetője megnyerő hangon arra kéri a sértettet, hogy telefonos egyenlegfeltöltést hajtson végre. A becsapott félt egy a lakhelyéhez közeli ATM automatához irányítja és ott az általa diktált tranzakció végrehajtására kéri. Ezt szabja feltételül annak érdekében, hogy az elnyert pénzösszeg átutalható legyen a sértett bankszámlájára.

Trükkös csalásra hívjuk fel a figyelmet

A Várpalotai Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet a mobil egyenleg feltöltésével kapcsolatos módszerrel elkövetett csalások megelőzésére. A telefonáló egy telefontársaság munkatársaként mutatkozik be, majd állítja, hogy nyereményjátékukon készpénzt nyert a hívott fél. A nyeremény átvételének feltétele, hogy bank automatán keresztül kell az általa megadott telefonszámra pénzt feltölteni, melyet később vissza fognak utalni.

Nyaraljon biztonságban

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten elindítja a „Nyaraljon nyugodtan, tudja biztonságban ingatlanát” programját

Legyen biztonságban ingatlana nyáron és a hosszú hétvégéken is!

Főkapitányságunk mindig kiemelten kezelte az idegenforgalmi szezont, a kikapcsolódást biztosító ún. hosszú hétvégéket is. Azonban az idelátogató túristák biztonságának fokozása mellett törekszik a megyénkből más helyekre utazók, illetve csak időszakosan megyénkben tartózkodók vagyonbiztonsáságnak, illetve ingatlanunk biztonsága növelésére is.

Tanácsok nyárra gyermekeknek, szülőknek

A nyári szünet a gyermekek, fiatalok részére a pihenés, a felhőtlen szórakozás ideje, azonban a sok szórakozási lehetőség, pihenés mellett megnövekedik a gyermekekre leselkedő veszélyek, az áldozattá válásukat előidéző helyzetek száma is.
Tapasztalataink szerint a gyermekbalesetek száma a nyári hónapokban emelkedést mutat, amelyek bekövetkezéséért részben a felnőttek, részben a gyermekek okolhatók.

Gázszünet!

 
TÁJÉKOZTATÓ
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. tájékoztatása szerint

2016. június 07-én 8:00 órától 13:00 óráig fogyasztói gázszünetet tartanak tervezett karbantartás miatt.

Vilonya, 2016. június 6.

Vilonya Község Önkormányzat

Fokozott óvatossággal motoron is

Itt a nyár, mely érezteti hatását a közúti közlekedésben is, sajnos nem feltétlenül csak a szépségeivel. Megsokasodik a nagy teljesítményű motorkerékpárokkal száguldozó „hobbypilóták” száma, mellyel gyakran önmagukat és közlekedő társaikat is veszélybe sodorják. Ahogy a gyermekeket arra intjük, hogy „az úttest nem játszótér”, úgy a motorosokat arra, hogy a „közút nem versenypálya”. Fontos, hogy mindenki legyen tisztában járműve sajátosságaival, és persze saját vezetési képességeivel.
A közlekedésben résztvevőknek minden apró meggondolatlan mozdulata vagy figyelmetlensége tragédiához vezethet. Ezért is kap különös jelentőséget a speciális öltözet és a bukósisak helyes megválasztása, ezen ne spóroljunk, életet menthet.
Ne feledjük! Egyharmadával kevesebb ember sérülne meg és veszítené életét az utakon, ha betartanánk az előírt sebességhatárokat.

Lakossági felhívás! Tavasz

A kedvező tavaszi időjárásban, a ragyogó napsütésben kérjük, ne feledkezzen meg saját és gyermekei személyes biztonságáról sem.

Gyermekeink biztonsága, testi épségük védelme mindenkinek közös érdeke.
Fontos, hogy a járművel történő közlekedésünk során a 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket – testsúlyához igazodó kialakítású – gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítsuk. Fokozott figyelmet kell szentelni arra, hogy a gyermek a rögzítést nem kapcsolta, oldotta-e ki menet közben.

Lakossági felhívás - Húsvét

A Várpalotai Rendőrkapitányság idén is nagy hangsúlyt helyez a Húsvétot megelőző balesetmentes közlekedés elősegítésére.

A húsvét a családi összejövetelek és vendéglátás időszaka, a közúti forgalom megszokott sűrűsége a többszörösére emelkedik, így a rendőrök is több alkalommal vesznek részt a közlekedés ellenőrzésében. A rendőri jelenlét elsődleges célja a  közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása.
Az egyenruhások a polgárőrség tagjaival, valamint a várpalotai középiskola közösségi szolgálatos diákjaival együtt 2016. március 27-én és 28-án ellenőrzik a közúti közlekedésben résztvevő gépjárművezetőket és kerékpárosokat. A hatóság az utóbbi tekintetében kiemelt figyelmet fordít a kötelező és ajánlott felszerelések meglétére, azok épségére is

Testvértelepülésünk:
Csehi (Szlovákia)

Újdonságok

Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsöde

Vilonyai tagóvodája

Digitális átállás